Jouw HR-beleid versterken met HR-data

Opleiding

Wist u dat teams die gezamenlijke rustpauzes inlassen veel productiever zijn? Maar ook dat uw taalgebruik voorspelt hoe succesvol u zal zijn in uw job? Of dat veel mails krijgen, de kans op burn-out eerder verlaagt dan verhoogt? Het zijn maar enkele van de vele verrassende en nuttige inzichten die recent internationaal onderzoek uit HR-data naar boven wist te halen. Tijdens deze opleiding leer je hoe HR-analytics ook jouw organisatie sterker kunnen maken en kunnen leiden tot een HR-beleid dat bijdraagt aan belangrijke organisatiedoelstellingen.

Voor wie is deze opleiding?

HR-medewerkers die meer relevante inzichten uit hun personeelsgegevens willen halen en het gebruik van HR-analytics op professioneel niveau willen inzetten in de organisatie.

Welke voorkennis heb je nodig?

Je hebt geen of beperkte ervaring met HR-analytics. Je hebt wel enigszins kennis over de verwerking van personeelsgegevens binnen organisaties (welke soort gegevens, hoe kan je die verzamelen etc.) Voor de oefeningen gebruiken we Excell als tool; maar ook daar hoef je geen (uitgebreide) kennis voor te hebben.

Resultaten van deze opleiding?

  • Weten hoe je kengetallen (over engagement, personeelsverloop, diversiteit, uitval en functionering) kan toepassen voor jouw bedrijf en analyseren met bepaalde tools.

  • HR-data op een kwaliteitsvolle manier verzamelen ter ondersteuning van een “business-vraag”.

  • In Excel enkele beschrijvende en diagnostische analyses uitvoeren op HR-data.

  • HR-data vertalen naar resultaten van een hypothesetoetsing; verschillende visualisaties met Excel en actiegerichte aanbevelingen.

  • HR-data resultaten rapporteren aan belangrijke interne stakeholders (directiecomité, managers, …)

  • Optimalisaties uitvoeren op basis van HR-data om tot een effectiever HR-beleid te komen.

Praktische informatie

We bieden deze opleiding momenteel enkel 'in-company' aan. Heb je interesse om deze opleiding voor jouw organisatie of team te organiseren? Contacteer ons dan via info@starfishconsultancy.be