Interne communicatie binnen jouw organisatie verbeteren

Opleiding

Interne communicatie is een belangrijk onderdeel van een organisatie die goed draait. Toch wordt goede interne communicatie nog te vaak onderschat en krijgt het te weinig aandacht. Daardoor kunnen kleine onbenulligheden groeien tot grote frustraties en kunnen er moeilijkheden ontstaan in de organisatie.

“Deze opleiding geeft je diepere inzichten in wat je altijd al aanvoelde in je organisatie. Maar er volgen ook veel concrete tips over hoe je de interne communicatie kunt aanpakken: bruikbaar en met het nodige realisme. Top!”(Nele Bogaert, provincie Oost-Vlaanderen)

Hoe komen we tot sterke interne communicatie?

Wat is interne communicatie en hoe kan je ervoor zorgen dat deze zo vlot mogelijk verloopt?

Tijdens deze sessie gaan we hier dieper op in met een theoretisch kader, maar daarnaast krijg je veel praktische tips om het in de praktijk aan te pakken.

Voor wie is deze opleiding?

Leidinggevenden en medewerkers van organisaties die de doorstroming van informatie binnen hun organisatie willen verbeteren.

Welke voorkennis heb je nodig?

Je hebt geen of beperkte ervaring met interne communicatie.

Resultaten van deze opleiding

  • Kennen van de belangrijkste doelstellingen van interne communicatie.
  • Methodes begrijpen om doelgroepen af te bakenen.
  • De belangrijkste interne bronnen van informatie binnen een organisatie detecteren en via welke kanalen je ze het best communiceert.
  • Inzicht in welke boodschappen goed werken binnen organisaties

Wanneer vindt de opleiding plaats?

Deze opleiding wordt momenteel enkel op maat van organisaties aangeboden. Contacteer ons als je graag deze opleiding binnen je organisatie wil organiseren.