Wat onze lezers
over het boek zeggen

 • Dit boek is een echte eyeopener voor iedereen die zijn personeelsbeleid wil versterken. De innovatieve praktijkvoorbeelden tonen de vele mogelijkheden die hr-data te bieden hebben.


  Elke Van Hoof – Professor medische- en gezondheidspsychologie en eerstelijnspsychologie VUB, CEO Huis voor Veerkracht & Founder Ally Institute
 • Big data in HR, praktisch toepasbaar en boordevol inspiratie. De ideale opstap voor wie de mens opnieuw centraal wil zetten in dit tijdperk van digitalisering.


  Jeroen Tondeleir – Head of Personnel Development Audi Brussels
 • Een brede kijk op de analyse en het gebruik van hr-data. Door te automatiseren en inzichten toegankelijk te maken, kunnen we veel leren over het optimaliseren van hr-processen. Een aanrader!


  Patrick Van Kenhove – Decaan faculteit Economie en Bedrijfskunde UGent
 • Reinventing HR-data is een boek dat iedere HR-professional zou moeten lezen, ook de sceptici onder hen. Het is toegankelijk geschreven en mede daardoor een verademing te midden van al die andere boeken over het innovatieve gebruik van data, die vaak door een onaangenaam door-nerds-voor-nerds karakter worden gekenmerkt.

  Lees de volledige recensie.


  Bert Peene – journalist
 • Dit is een boek dat elke HR-verantwoordelijke zou moeten lezen! (…) Het boek biedt concrete inzichten in hoe je ‘binden en boeien’ van medewerkers kunt verbeteren door het inzetten van HR-data. De concrete praktijkvoorbeelden uit dit zeer leesbare boek zijn waardevol en geven voldoende handvatten om zelf aan de slag te gaan!

  Lees de volledige recensie.


  Jan Hoogstra – zelfstandig IT-consultant
 • Over 'Reinventing HR-data'

  Hoe trek je met hr-data de beste medewerkers aan?

  Waarom is taalgebruik zo belangrijk voor de groei van je bedrijf?

  Hoe kun je data op een ethische manier inzetten?

  Verkrijgbaar bij o.a. volgende handelaars:

Over het boek

Big Data en AI hebben de afgelopen twintig jaar verschillende domeinen een gigantische voorsprong gegeven. Grote techspelers zoals Amazon, Google en Facebook bewijzen de enorme impact van big data en AI. Ook op het vlak van hr zijn er verschillende innovatieve analysetools ontwikkeld die ons verrassende en leerrijke inzichten geven in hr-data.

Reinventing hr-data inspireert bedrijven om die nieuwe inzichten en analyses ook zelf toe te passen. Om als bedrijf een toekomst te blijven hebben in de 'war for talent' zal het cruciaal zijn om de eigen hr-data professioneel te ontginnen. Dit boek toont je de voordelen van HR-analytics, waar de valkuilen liggen en helpt je toekomstige uitdagingen in je bedrijf aan te gaan. De acht uitgewerkte stappen in de employee journey, van aanwerving tot vertrek, gidsen je door de fascinerende wereld van hr-data.